Hrdina nášho detstva! Alpa s cukrom, zázračná ľudová medicína našich babičiek! Ak máte tiež bolesti…

Na kurie oká, mozole a popraskané päty

10 aspirínov
250 ml Alpy
sklenená nádoba

Ak vás trápia kurie, mozele alebo popraskané päty, oplatí sa vyskúšať. 10 aspirínov rozdrvíme, nasypeme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a zalejeme 250 ml Alpy.

Zmes necháme odležať dva dni pri izbovej teplote a každý deň pretrepeme, aby sa aspirín dobre rozpustil. Každý večer si túto zmes nanesieme na päty pomocou navlhčeného vatového tampónu – tampón necháme na päte.

Potom pätu zabalíme do potravinovej fólie a obujeme cez ňu ponožku. Necháme pôsobiť celú noc. Ráno nohy opláchneme, dobre vysušte čistým uterákom a natrieme krémom.

Pomoc pri bolestiach zápästia a syndróme karpálneho tunela

500 ml Alpy Lesany
5 listov Aloe Vera
15 ks aspirínov
sklenená nádoba

500 ml Aply Lesany nalejeme do dózy, alebo pohára na zaváranie a pridáme 5 listov listov aloe vera (cca 15 cm dlhých a 3 cm širokých).

Do tejto zmesi vložíme aj 15 ks acylpyrínu a necháme lúhovať v chladničke 1 týždeň. Natierame bolestivé miesta každý večer pred spaním asi po dobu 3 týždňov. Pomáha aj pri takzvanom „tenisovom lakti“.

Recept proti bolesti chrbta a kĺbov

10 gaštanov
fľaša Alpy

Na tento recept nezabudnite, na jeseň, keď bude obdobie gaštanov. 10 gaštanov zalejte strednou fľašou Alpy. Nechajte lúhovať 3 týždne na chladnom, tmavom mieste a potom používajte na potieranie bolestivých miest.

Bolesť zubov

15 až 25 klinčekov
malá Alpa

Postačí malá Alpa (60 ml), v ktorej vylúhujeme 15 alebo podľa iných zdrojov až 25 klinčekov. Alpu s klinčekmi necháme postáť 24 hodín a prírodná medicína je pripravená. Tinktúra má hnedú farbu. Klinčeky nevyberajte. Takto pripravenú ju môžete mať poruke, až kým ju neminiete.

Pri bolesti zubov namočíme do tinktúry vatový tampón, ktorý prikladáme na bolestivé miesto. U detí stačí vatová tyčinka, ktorou boľavý zúbok potierame. Niekto má dobré skúsenosti s tým, že vyberie jeden klinček a tým si boľavé miesto potiera alebo klinček hryzie. Tinktúra pomáha aj na afty.

Pridajte ju do kúpeľa

Mnohí ľudia používajú Alpu aj pri problémoch s opuchnutými nohami. Stačí, ak si napustíte teplú vaňu a do vody nalejete trochu Aply. Poležte si v tomto kúpeli aspoň 20 minút a problém s opuchom by mal pominúť, alebo aspoň zmierniť.

Bol tento článok užitočný? Podeľte sa oň so svojimi priateľmi na Facebooku!