6 spôsobov, ako spoznáte toxické osoby vo svojom okolí. Dôležitý je predposledný bod

ZÁVISTIVCI
Takéto osoby sa nedokážu sústrediť na svoj vlastný život. Je pre nich dôležité vedieť, čo sa deje u druhých (a najlepšie, aby to bolo niečo zlé). Závistliví ľudia sa nedokážu tešiť z úspechu niekoho iného, dokonca ani zo šťastia blízkej osoby.

Nedokážu tolerovať, keď sa iným darí lepšie ako im. Nedovoľte, aby takíto ľudia znehodnocovali vaše úspechy a pľuli na vás závistlivý jed.

Tí, ktorí sa snažia ovládať životy iných ľudí a nastavujú každého na svoju stranu, nemôžu byť skutočnými priateľmi. Manipulátori sa dostávajú do blízkosti druhých len preto, aby získali výhody. Ovládajú ľudí ako bábkari, ktorí ťahajú za nitky. Vyčistite svoje okolie od manipulátorov, aby nemali možnosť ovládať vás vo všetkom.

SEBECKÍ ĽUDIA
Ľudia, ktorí myslia len na seba a svoje pocity, by nemali byť vo vašom blízkom okolí. Sebestrední ľudia budú mať vždy na prvom mieste len svojich obľúbencov. Vaše záujmy, túžby a zážitky – to je pre nich úplne prázdny zvuk. Sebeckých ľudí si do svojej blízkosti nepúšťajte, pretože si vás nebudú vážiť.

HRUDKY NEGATIVITY
Večne pesimistickí a nevrlí ľudia sú skutočnými demotivátormi, ktorí v druhých rozvíjajú neistotu v seba a vo vlastné sily. Ich pohár je neustále poloprázdny. Takíto ľudia veľmi rýchlo nakazia ostatných svojou negativitou. Preto je potrebné od nich utekať čo najďalej.

POSMIEVAČI
Tí, ktorí vás zvyknú urážať alebo urážajú (aj v žartovnej forme), by mali byť vylúčení z vášho blízkeho okolia.

Takíto kritici, ktorí na druhých neustále nachádzajú nejaké chyby, vyvolávajú u ostatných depresiu. Ak vás váš známy pravidelne kŕmi urážkami a posype ich kvapkou humoru, mali by ste sa mu vyhýbať.

POKRYTCI
Osoby, ktoré sa vám usmievajú do očí, ale za vaším chrbtom na vás vylievajú špinu, si musíte držať od seba. Takýchto pokrytcov si do svojej blízkosti púšťať nemáte. Veď nič iné ako klebety a odsudzovanie, od nich by ste nemali očakávať.

Po identifikácii toxickej osoby sa od nej skúste citovo odpútať. Odstup a hranice by ste si mali stanoviť hneď. Ak sa budete takejto osobe vyhýbať, urobíte si veľkú službu.