Tehotné zvracajúce ženy privádzajú na svet skôr dievčatká než chlapcov!

Bohatým rodinám sa z hľadiska vývoja ľudstva bude viac hodiť chlapec a chudobní budú potrebovať dcéru, ktorá sa dobre vydá. Prevažná väčšina rodičov sa takto samozrejme nerozhoduje.

Podľa výskumu o tehotenstve vo švédskom zdravotníckom registri z rokov 1978 – 2005 bolo celkovo 1,65 milióna tehotných žien. Nadmerne zvracajúce ženy porodili dievčatko v 56% prípadov. Ak vás teda celé tehotenstvo trápia nevoľnosti, môžete začať nakupovať ružovú výbavičku.

Ďalšie príznaky, ktoré (vraj) odhalia pohlavie

Tvar a poloha bruška – Vyššie položené bruško znamená dievčatko, nižšie položené chlapca. Ak je navyše skôr špicaté, je to „jasný“ chlapec, ak okrúhlejšie, tak dievčatko.

Opekneli ste? – Ak vás okolie chváli, že vám tehotenstvo svedčí a viditeľne ste opeknela, máte peknú pleť a ružovú tváričku, mali by ste priviesť na svet chlapca. Ak sa vám naopak pleť zhorší, vraj to veští dievčatko.

Lepia sa na vás kilá? – S dievčatkom v brušku údajne ľahšie naberáte kilá. Ak ostanete primerane štíhla, bude to chlapec.

Chuť na sladké – Pri preferovaní sladkostí ide o dievčatko, slané či kyslé chute predznamenajú chlapca.

Nevoľnosti v prvom trimestri – Vracanie v prvých týždňoch tehotenstva vás údajne bude sprevádzať pri dievčatku, s chlapcom by ste to mali vraj mať menej nepríjemné.

Pôrod po termíne – Prenášanie sa pripisuje dievčatkám… Štatistiky sa ale prikláňajú k tomu, že dlhšie v brušku sa zvyknú zdržať chlapci. Tak čomu veriť?

Tep bábätka – Ak sa niekomu podarí rozoznať tlkot detského srdiečka vo vašom brušku a napočíta viac ako 140 úderov za minútu, vraj tam bije dievčenské srdce. Ak je tlkot pomalší, malo by patriť chlapčekovi.

Zachovajte si chladnú hlavu
Ak ste dočítali až potiaľto, buď ste sa dobre bavili, alebo skutočne skúmate, čo najlepšie vystihuje vašu situáciu. Je jasné, že s tehuľkami aj ich partnermi mávajú hormóny aj veľké emócie, preto sú náchylní veriť všelijakým povedačkám. Žiadna z vyššie uvedených teórií nebola preukázaná vedecky. Ide skôr o výsledok pozorovania z čias, kedy neexistoval ultrazvuk a ľudia sa snažili odhadnúť, aký nový člen pribudne do rodiny. No odborne a ani štatisticky z toho nie je podložené naozaj nič. Napriek tomu sa tieto „príznaky“ u tehotných žien dodnes tradujú. A možno sa práve u vás osvedčia, kto vie?