Psíčkari POZOR! Už menej ako 1g TEJTO látky môže zabiť dospelého psa. Určite nedávajte svojmu maznáčikovi TIETO potraviny! Nášho psíka to zabilo…

Xylitol sa nachádza v jogurtoch, arašidovom masle, v jedle, v koláčikoch … akékoľvek jedlo, ktoré chcú výrobcovia zlepšiť nahradením cukru zdravšou alternatívou.

Ruby ukradla dve z mojich domácich sušienok. Nič nové – predtým ich ukradla zo zatvorených škatúľ, bez následkov – ale tentokrát som piekla „zdravo“ s xylitolom. Nemala som tušenie, čo bude nasledovať tak som ju nechala.

Zobrali sme ju k veterinárovi až vo chvíli keď strašne zvracala a zrútila sa. Až keď bola preložená do veterinárnej nemocnice, sa nás lekár spýtal „počuli ste o xylitole?“

Po 8 dňoch boja, kriticky chorá v intenzívnej starostlivosti, zomrela.  Sme sami so smútkom a vinou! Keby sme boli viac informovaní nemuselo sa to stať!

Iba ostatní milovníci psov chápu úroveň nášho žiaľu. Neprajem nikomu, aby si prešiel tým, čím sme si prešli my.

Takže prosím, už viete o xylitole. Skontrolujte, čo dávate svojmu psíkovi!

Nechali ste niekedy psíka olizovať zbytky jedla z hrnca alebo taniera? Vedeli ste že niektoré kvalitnejšie reštaurácie teraz používajú xylitol pri príprave jedál?

Zdieľajte. Všetci majitelia psov potrebujeme vedieť o tomto „novom“ toxíne.

Potrebujeme od veterinárnov, aby okamžite varovali o xylitole. Potrebujeme aby výrobcovia potravín, jasne označovali potraviny s xylitolom ako „smrteľné pre psov“.

Organizácia PoisonLine dokumentuje stovky úmrtí z xylitolu každý rok. Avšak, skutočné číslo by mohlo byť v tisícoch. Prosím, nenechajte svojho psa byť jedným z nich.

Ak Vám nie sú ľahostajné životy našich psíkov, PROSÍM ZDIEĽAJTE tento článok a varujte tak ostatných majiteľov psíkov.