Tesco uskutočnilo mimoriadny krok. Takýmto spôsobom chcú vyjadriť podporu Ukrajine

Invázia Ruskej federácie na Ukrajinu vypukla 24. februára a naďalej pokračuje. Už teraz je situácia katastrofálna, pričom o život neprišli iba vojaci z oboch barikád, ale aj nevinní civilisti vrátane detí. Milióny ľudí s hrôzou sledujú dianie na Ukrajine a dúfajú, že čoskoro dôjde k prímeriu.

Ruským vojskám sa najnovšie podarilo obsadiť ukrajinské mestá Cherson a Boroďanka, kým momentálne obkľučujú mestá Charkov a Mykolajiva. Hlavným cieľom je Kyjev, ktorý však útoku odoláva. Počas bombardovania sa uskutočnilo tretie kolo ukrajinsko-ruských rokovaní, ktoré však neprinieslo želané výsledky.

Sieť supermarketov Tesco prestane nakupovať ruské výrobky, aby vyjadrila svoju podporu Ukrajine. Oznámila to sieť supermarketov v Spojenom kráľovstve, pričom patrí k najväčšej spoločnosti v krajine.

Ako uvádza portál Ladbible, neznamená to, že ruské výrobky stiahnu z regálov, iba to, že ich už viac nebudú nakupovať. Hovorca pre portál povedal, že už nebudú kupovať produkty od podnikov, ktoré sú v úplnom vlastníctve Ruska.

Článok pokračuje na ďalšej strane.