Matka dcére vsugerovala rakovinu, celý život ju držala na vozíku. Matku zavraždila!

„Tiež hovorila, že mám rakovinu. Holila mi vlasy a tvrdila: Rovnako by vyzerali po chemoterapii, tak to poďme urobiť tak, aby to bolo upravené a pekné. Hovorila, že nemôžem jesť a že potrebujem hadičku, takže ma kŕmila tekutinou nalievaním do sondy PEG na bruchu a rovnako tak mi dávala lieky, „ opísala Gypsy Rose v relácii televíznej stanice Investigation Discovery.

Hoci testy nepreukázali žiadne známky choroby, o ktorej Dee Dee tvrdila, že ju jej dcéra mala, predpísali jej doktori lieky proti záchvatom a generické lieky proti bolesti. Navyše jej boli štátom vyplácané príspevky, a to napriek tomu, že neexistovali lekárske správy o vážnom stave dievčaťa.

Gypsy mala na verejnosti budiť dojem niekoho, kto mentálne zastal v siedmich rokoch, preto jej matka na vyšetrenie u lekára dávala do ruky plyšáka alebo bábiku, niekoľkokrát sfalšovala rodný list, posúvala dátum narodenia. Tvrdila tiež, že lekárske záznamy zmizli počas živelnej pohromy nasledujúcej po hurikáne Katrina, ktorý v roku 2005 postihol Slidell.

A pretože bol domček Dee Dee a Gypsy v troskách, odsťahovali sa do ženinho rodného Missouri. Tu im dokonca nezisková organizácia Habitat for Humanity nechala postaviť dom v Springfielde.

Otec na svoju dcéru nikdy nezabudol, okrem alimentov sa chcel s Gypsy často vídať, ale Dee Dee vždy vymyslela niečo, čo stretnutie znemožnilo. A susedom klamala, že je jej bývalý manžel na drogách a alkohole závislý násilník, ktorý na dcéru neposlal nikdy ani cent.

V rokoch 2005 až 2014 vyviezla Dee Dee svoju dcéru viac ako stokrát na vyšetrenie do nemocnice, o návštevách špecialistov a pohotovosti netreba ani hovoriť. Gypsy absolvovala okrem iného operácie čriev, očí, slinných žliaz.

Ako je možné, že lekári nič nespoznali? Pretože lieky, ktorý dievča brala, jej vyvolávali symptómy chorôb, na ktoré bola liečená. Naviac sa špecialisti venovali vždy len tomu, na čo boli zameraní, ale nad celkom sa nikto nepozastavil.

Podozrenie poňal až detský neurológ Bernardo Flasterstein v roku 2007 po niekoľkých vyšetreniach, na ktorých neho Gypsy bola. Nechápal, ako je možné, že dievčine nohy boli obalené funkčnou svalovinou, namiesto aby ochabli, ako tomu u ľudí na vozíku býva.

Objednal preto krvné testy a magnetickú rezonanciu, kde zistil, že je dievča zdravá. Vyžiadal si dokumentáciu, ktorá mala hurikán prežiť, a zistil veľké nezrovnalosti. Staršie výsledky biopsie svalu neukázali dôvod, prečo by Gypsy nemohla chodiť. Bohužiaľ sa Dee Dee k poznámkam lekára dostala a ihneď ho prestala s dcérou navštevovať.

Keby sa vtedy Flasterstein obrátil na sociálne služby, mohlo byť všetko inak. Bol však svojimi kolegami varovaný, aby s Blanchardovými zaobchádzal veľmi jemne, a obával sa, že by mu aj tak nikto neveril.

A prečo niečo nepovedala vtedy už dospelá Gypsy Rose? „Keď mi matka stlačila ruku, vedela som, že mám zmĺknuť,“ prezradila v dokumente. A je pravda, že na všetkých archívnych záberoch neustále Dee Dee svoju dcéru objíma alebo drží za ruku, aby si nad ňou zabezpečila kontrolu. Doma potom za prehrešky ako prerieknutia alebo nepredstieranie príznakov dostala dcéra trest v podobe mlátenia ramienkom na šaty alebo rúk.

Článok pokračuje na ďalšej strane.