Heger má v otázke RÓMOV jasno: Vláda chce zabezpečiť prístup k…

Včera bol medzinárodný deň Rómov. K tejto príležitosti sa rozhodol vyjadriť premiér Eduard Heger, keď na svojej sociálnej sieti napísal príspevok o tom, ako plánuje rozvíjať budúcnosť rómskej entity.

Eduard Heger (44), bývalý minister financií, je novým premiérom. Prezidentka Čaputová ho vymenonovala vo štvrtok. Z opozície sa už ozývajú hlasy, ktoré tvrdia, že bude až príliš podriadený expremiérovi Igorovi Matovičovi (47).

Hegerovou devízou môžu byť aj dobré vzťahy s politikmi z iných strán. Príkladom môže byť SaS-kár Juraj Droba, s ktorým v minulosti podnikal. Heger je dokonca krstným otcom jeho syna. „Liberál-kresťan, to bola vždy zaujímavá dynamika nášho priateľstva. Aj vďaka nemu som začal lepšie chápať druhú stranu a myslím, že on aj vďaka mne mnohé veci pochopil,“ opísal ich priateľstvo Droba.

Problémom však podľa Řádka môže byť Hegerova aktivita v kresťanských kruhoch. Na svojom konte má viaceré videá o viere, dokonca aktívne pôsobil aj v bratislavskom spoločenstve veriacich.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov sa k tématike menšiny na Slovensku vyjadril aktuálny premiér Eduard Heger. Rozmanitosť vníma ako jeden z najkrajších darov života. Plánuje preto deti z rómskych osád podporiť o čosi viac ako predošlé vlády?

Článok pokkračuje na ďalšej strane.