ŠOK: Prezidentka verejne pred občanmi vyzvala Matoviča k demisii! OĽANO reaguje!

Výkonodárna a zákonodarná moc teda nie sú plne funkčné, čo je neprijateľné konštatovanie v krízovej situácii, akú sme už desaťročia nezažili. Tri týždne rokovaní bez výsledku, a to všetko pred kulisami preplnených nemocníc, vyčerpaných zdravotníkov a ľudí zápasiacich o život, zdravie a vlastnú dôstojnosť je nebezpečné a neohľaduplné. Každým dňom trvania vládnej krízy dávajú politické elity ľuďom krutý odkaz odtrhnutosti od ich reálnych životov.

Vláda nie eseročka, v ktorej si po diaľnici dohadujú svoje ďalšie fungovanie podľa osobných záujmov. Vláda je orgán verejnej moci, ktorý má vykonávať službu ľuďom. Vláda a jej funkčnosť je verejným záujmom. Preto dnes aj verejne hovorím, čo som pánovi premiérovi pred týždňom v paláci povedala medzi štyrmi očami. Je nevyhnutné, aby premiér svoju demisiou umožnil uzavretie dohody koaličných partnerov na rekonštrukcii vlády. Postavenie a pozícia žiadneho človeka nie je a nesmie byť dôležitejšia, ako záujem krajiny a jej občanov.”

OĽANO v stanovisku uviedlo, že vyjadrenie pani prezidentky berie na vedomie. „Naším cieľom je čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy, pokračovanie vlády a napĺňanie jej programového vyhlásenia,“ napísalo hnutie OĽANO s tým, že preto pokračuje v rokovaniach s koaličnými partnermi tak, ako avizovalo v pondelok.

Čaputová vo svojom utorňajšom mimoriadnom vyhlásení ku koaličnej kríze povedala, že je nevyhnutné, aby premiér Igor Matovič svojou demisiou umožnil uzavrieť dohodu koaličných partnerov na rekonštrukcii vlády.

VIDEO: