ŠOK: Prezidentka verejne pred občanmi vyzvala Matoviča k demisii! OĽANO reaguje!

Prezidentka v utorok prijala už štvrtú demisiu člena vlády a ďalší svoj odchod avizujú. Zuzana Čaputová vo svojom mimoriadnom vyhlásení ku koaličnej kríze kritizovala, že neschopnosť prijímať rozhodnutia sa už netýka len vlády, ale aj parlamentu. Tri týždne krízy podľa nej nepriniesli žiadne žiadne výsledky.

Pred týždňom som na tomto mieste verejne požiadala pána premiéra Matoviča, aby čo najskôr ukončil vládnu krízu. Ukázalo sa, že čas situácii nepomohol, práve naopak, vládna kríza sa ďalej prehlbuje. Dnes som prijala už štvrtú demisiu člena vlády a ďalší dvaja svoj odchod z vlády avizujú.

Koncom tohto týždňa môže byť vláda oslabená o takmer polovicu ministrov. Neodchádzajú pritom len ministri zodpovední za stav krízy, ale postupne odchádzajú najlepšie hodnotení ministri, na ktorých práci vláda stojí.

Nespôsobilosť príjmať väčšinové rozhodnutia sa preniesla už aj na pôdu parlamentu. Ten prerušil svoju pravidelnú schôdzu, lebo nedokáže zabezpečiť plynulé prijímanie ani len vládnych návrhov zákonov.

Článok pokračuje na ďalšej strane.