Hudobný svet v šoku: Zomrela kráľovná šansónu. Posledné dni trávila v nemocnici

Zomrela legendárna speváčka. Preslávila sa prerábkami francúzskych šansónov, ale aj piesňami ako Levandulová, Denim Blue alebo Vaňa plná fialiek.

Populárna speváčka patrila bez debát medzi najlepšie speváčky československej hudobnej scény a po práve je nazývaná kráľovnou šansónu.

Posledné roky už sa na verejnosti neobjavovala, aktuálne bola hospitalizovaná v Nemocnici Na Homolce. „Bohužiaľ, je to tak. Posledný mesiac bol zložitý, mala nejaké závažnejšie zdravotné problémy, kvôli ktorým podstupovala dialízu,“ potvrdil zdroj Blesku.

Populárna speváčka so zdĺhavými zdravotnými problémami zápasila už dlhšiu dobu, napríklad nebola schopná sa pohybovať bez bariel. Jej stav sa z roka na rok zhoršoval, a preto sa pred rokmi doslova zo dňa na deň rozhodla ohlásiť koniec kariéry. Interpretka nezabudnuteľných hitov ako je napríklad Zhasnite lampióny, Čerešne alebo Čo mi dáš sa potom musela trápiť kvôli problémom s obličkami v Rehabilitačnej nemocnici v Beroune. „Do nemocnice sa vraciam každého pol roka,“ povzdychla si vtedy speváčka v rozhovore pre iDnes.

Článok pokračuje na ďalšej strane.