Obchodné reťazce majú dobrú správu: Tomuto je konečne KONIEC!

Zmena nastala po prijatí najnovšieho uznesenia vlády z 5. februára, v ktorom bolo mierne upravené znenie časti o ceste v nevyhnutnom rozsahu na účel obstarania nevyhnutných životných potrieb. Táto časť predstavuje výnimku zo zákazu vychádzania, a tak si môžeš ísť do obchodu zaobstarať životné potreby bez obáv z toho, že by ťa policajti pokutovali.

V novom uznesení vlády však vysvetlenie nevyhnutných životných potrieb prešlo úpravou. „Najmä nákup alebo zaobstaranie potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov a pomôcok, hygienického tovaru, drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt,“ píše sa v ňom, a tak najdôležitejšiu úlohu zohráva slovo najmä.

Vďaka slovu najmä akoby vláda uznala, že medzi najbežnejšie životné potreby patria nákup a zaobstaranie potravín, ale nemusí to platiť u každého. Reťazce preto zvolili taktiku prenesenia zodpovednosti na zákazníka.

Pásky z obchodov zmizli, a tak si môžeš kúpiť oblečenie či spotrebiče, lenže pri tomto sortimente teraz svietia nápisy upozorňujúce, že jeho kúpou súhlasíš s tým, že ho považuješ za nevyhnutnú životnú potrebu.