Čaputová kritizuje premiéra Matoviča: O celoplošnom testovaní nevedela a upozorňuje na dôležitú vec!

Informácia o celoplošnom testovaní prekvapila všetkých, najhoršie ale je, že aj samotnú hlavu štátu, ktorá priznáva, že sa o všetkom dozvedela z tlačovej konferencie, rovnako ako všetci obyvatelia Slovenska. Takto by to rozhodne byť nemalo!

Igor Matovič zvolal v sobotu 17. októbra tlačovú besedu s podtitulom “Priznanie”, počas ktorej oboznámil Slovákov o pripravovanom projekte. Napriek skutočnosti, že sa má týkať všetkých občanov, hlava štátu sa o ňom dozvedela až priamo z vyhlásenia prostredníctvom televíznej obrazovky.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nemá naďalej zodpovedané mnohé dôležité otázky súvisiace s plánom plošného pretestovania obyvateľov Slovenska v súvislosti s ochorením COVID-19.

Pre TASR to uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec. Premiér Igor Matovič (OĽANO) doposiaľ nekomunikoval s prezidentkou, potvrdil Strižinec. Na margo toho, že o celoplošnom pretestovaní prezidentku SR neinformoval, Matovič v nedeľu po mimoriadnom rokovaní vlády uviedol, že nemusí byť ako veliteľka Ozbrojených síl (OS) SR informovaná o každom kroku.

Článok pokračuje na ďalšej strane.