Intímne fotky Petra Pellegriniho? Kočner ho chcel nimi zrejme vydierať!

Kontroverzný podnikateľ Marian Kočner, ktorý si aktuálne nachádza vo väzbe, mal podľa portálu aktuality.sk zháňať intímne fotografie, ktoré by kompromitovali bývalého premiéra Slovenskej republiky Petra Pellegriniho. Ich zdrojom mali byť bratia Pčolinskí. Poslanec zo Sme rodina aj riaditeľ SIS to však popierajú.

V júni 2018 sa mal obvinený zaujímať o akési kompromitujúce fotky Petra Pellegriniho, ktoré by ho mohli prinútiť, aby nekandidoval za prezidenta. V správe mu ale Norbert Bödör posiela nečakanú odpoveď: “Povedal mi, že či je úplne j*****y, že nikdy by už nebol premiér. To neprichádza do úvahy.“

Kočner sa ale o fotografie expremiéra naďalej zaujíma a komunikuje o nich s novinárkou Ruttkayovou či Petrom Tóthom. Ruttkayová v odpovedi Kočnerovi priznáva, že videla tri fotky a majú mať intímny charakter, pričom jej mal Peter Pčolinský (Sme rodina) odporučiť, aby ich ukázala Pellegrinimu. Peter Tóth zas Kočnerovi ozrejmuje, že fotky malo nechať vyhotoviť bývalé vedenie SIS z druhej Ficovej vlády a zdrojom sú práve súrodenci Pčolinskí. Vladimír Pčolinský sa nedávno po návrhu vlády stal novým šéfom SIS.

Na tieto odhalenia zareagovali aj samotní aktéri komunikácie. Pčolinský pripustil, že videl dve fotografie a s Ruttkayovou o fotkách komunikoval v štýle, že Smer má kompromitujúci materiál na Pellegriniho. Dodal však, že podľa neho nebolo isté, či bol na fotkách Pellegrini, a tak sa vecou ďalej nezapodieval. Podľa jeho slov mal snímku poslať Katrinec, ktorý sedí za vydieranie, a ktorý vo voľbách 2016 kandidoval za ĽSNS, pričom sa snažil s materiálom kontaktovať viacerých poslancov.

“Videl som dve fotografie. Na jednej interiér auta a ruka, ako drží 500-eurové bankovky. Na druhej dve osoby v spodnom prádle v hotelovej izbe, sú otočené chrbtom a nie je vidieť, o koho ide,” dodal pre OCCRP. Katrinec ale tieto slová odmieta: “Nie som v base a nikdy v živote som sa o nejakého Pellegriniho nezaujímal.”

Na šokujúce informácie zareagoval aj Peter Pellegrini: “Nikto ma so žiadnymi fotografiami nikdy nekontaktoval. Zachytil som z viacerých zdrojov rôzne klebety na túto tému, kedže však viem, že sa nezakladajú na skutočnosti, považoval som to, a považujem dodnes, za súčasť politických intríg, ktoré ma nijako nevyrušujú,” tvrdí so slovami, že Ruttkayová mu v minulosti naozaj tieto informácie naznačila.

FOTOGALÉRIA: