POZOR vláda pritvrdila! Ak budete na verejnosti bez rúška, hrozí vám TAKÁTO vysoká pokuta!

Nosenie ochranného prvku na verejnosti sa stalo na Slovensku desivou realitou, a predovšetkým už aj povinnosťou. Je nesmierne dôležité chrániť seba i svoje okolie. Stále však existuje množstvo občanov, ktorí nariadenia vlády a Úradu verejného zdravotníctva úplne ignorujú.

Či chceme alebo nechceme, rúško sa stalo neodmysliteľným doplnkom našich každodenných outfitov. Teda pokiaľ sa pohybujeme mimo domu. Doposiaľ však išlo len o povinnosť, ktorú ak niekto nedodržal, mohol byť napomenutý príslušníkmi polície. Vláda však v tomto smere radšej pritvrdila a občanom pohrozila mastnou pokutou.

Dokedy budeme musieť vychádzať z domu s rúškom na tvári, nevedno. Ako však na včerajšej tlačovej konferencii uviedol premiér Igor Matovič, blížiace sa leto sa bez jeho nosenia zrejme nezaobíde a možné je, že ani to budúce. Všetko je len na nás a na tom, ako sa budeme navzájom chrániť.

Nosenie ochranného rúška bolo pred pár týždňami niečím, čo sme si nevedeli ani predstaviť, dnes bez neho väčšina nevyjde ani len vyniesť smeti. Do platnosti avšak vstúpilo nariadenie, ktoré doslova prikazuje ochranu tváre nosiť za akýchkoľvek podmienok, inak vám hrozí mastná pokuta. Aká?

Článok pokračuje na ďalšej strane.