Ďalšia obeť koronavírusu: Mamička († 27) porodila bábätko, o pár dní zomrela

„Do obetí koronavírusu bola táto mladá žena zahrnutá, pretože bola nakazená. Lekári nám ale vysvetlili, že nákaza nebola príčinou smrti, tou bola sepsa, “ spresnil hovorca ministerstva zdravotníctva Wojciech Andrusiewicz. „Z týchto dôvodov by sme ju nemali radiť do oficiálnej bilancie obetí,“ dodal Andrusiewicz.

Ministerstvo zdravotníctva informovalo aj o ďalších 23 nových prípadoch, čím celkový počet nakazených stúpol na 378. Šesť z nich zomrelo.

Ministerstvo v karanténe
Ministerstvo tiež upozornilo, že sa stali prípady, keď sa ľudia nakazili vnútri Poľska, a nie v cudzine ako doteraz. Podľa šéfa úradu vlády Michala Dworczyka sa nakazil aj jeden z námestníkov ministerstva poľnohospodárstva, a tak je celé vedenie rezortu v karanténe. Predtým sa nakazil aj minister životného prostredia Michal Woś. Ostatní členovia vlády potom postúpili testy, ktoré dopadli negatívne.

Pokutou asi 1000 eur potrestala polícia ženu, ktorá porušila karanténu po návrate z cudziny tým, že si išla nakúpiť. Uviedol to spravodajský server Onet.pl. Pokutou možné ťažkosti pre 59-ročnú ženu z mesta Pleszew ešte nekončia. Ohrozenie ďalších osôb nákazou totiž môže prokuratúra vyhodnotiť ako trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie, varovala policajná hovorkyňa.