Piesok v dovolenkovom raji vyzerá ako popcorn. Pláž fascinuje každého návštevníka

Na prvý pohľad pláž ako každá iná, na ten druhý tu ale niečo nesedí. Pláž na španielskom ostrove Fuerteventura je pokrytá kamienkami, ktoré nikde inde na svete nenájdete. Sú malé, biele a vyzerajú ako popcorn. Vďaka tomu pláž láka fotografov a návštevníkov z celého sveta.

Ako keby niekto vzal veľké vrece popcornu a celé ho po pláži rozsypal. Tak vyzerá piesok, ktorý možno nájsť v zátoke pri meste Corralejo na Fuertventure, jednom z Kanárskych ostrovov. Celá pláž je ním pokrytá a fascinuje každého, kto na ňu vkročí.

V skutočnosti nejde o klasický piesok ani kamienky, ale o mŕtve koraly, ktoré more vyplavilo. Časom sa rozpadli a obrúsili, čím získali práve vzhľad podobný popcornu. Neďaleké vulkanické kamene, ktoré ich ľahko sfarbili, vzhľadu ešte pomohli.

Pláží, ktoré sú niečím unikátne, existuje na svete viac. Na gréckom ostrove Santorini možno napríklad nájsť piesok, ktorý má vďaka svojmu vulkanickému pôvodu červeno-čierny nádych. Podobne červený piesok sa nachádza aj na Kykladách, kde je tak sýty, že tunajšia krajina vyzerá ako povrch Marsu. Pláž Elafonisi na Kréte má zase ružový piesok.

Fotogalériu nájdete na ďalšej strane.