Kedy bude pohreb Karla Gotta? Vdova Ivana prezradila detaily!

Karel Gott († 80) prehral v utorok večer boj s akútnou leukémiou a všetci jeho fanúšikovia teraz napäto čakajú na informácie o poslednej rozlúčke. Pôvodne sa hovorilo o štátnom pohrebe, neskôr o pohrebe sa štátnymi poctami. A čo na to vdova Ivana (43)?

„Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým, ktorí nám vyjadrili svoju sústrasť s odchodom môjho manžela, Karla Gotta.

Zároveň ďakujem pánovi premiérovi a vláde za iniciatívu spojenú s usporiadaním štátneho pohrebu. Po dôkladnej úvahe som sa rozhodla pre pohreb so štátnymi poctami, „napísala Ivana Gottová na oficiálnych stránkach KarelGott.com.

„Verejnosť si bude môcť prísť uctiť pamiatku môjho muža v piatok 11.10. od 8:00-22:00 hodine do Paláca Žofín na Slovanskom ostrove. V súlade s vôľou môjho manžela a po predchádzajúcom rokovaní s arcibiskupstvom pražským sa bude konať zádušná omša a bude ju slúžiť kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský. Táto sa uskutoční pre pozvaných hostí v sobotu 12.10. od 11.00 hodine v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtecha na Pražskom hrade. „

„Vážim si podpory, ktoré sa nám v týchto dňoch dostáva,“ dodala vdova na stránkach. K jej slovám sa neskôr vyjadril aj kardinál Duka. Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.