Šikanovaný Slovák Filip († 16) vyskočil z 8. poschodia: Pred smrťou poslal tyranom posledný odkaz

„Spolužiaci ho vraj šikanovali. Nútili ho piť alkohol, fajčiť a podobne. On to odmietal. Trpel a trápil sa, „ povedal zdroj podľa Nového Času. Keď to Filip už nemohol zniesť, rozhodol sa všetko ukončiť.

Otec Filipa v utorok ráno odviezol do mesta, ale chlapec do školy už nedorazil. „Vrátil sa domov. Cestou napísal esemesky spolužiakom. Keď prišiel domov, obliekol si pyžamo a vyskočil z balkóna, „ cituje Nový Čas zdroj z blízkosti rodiny. Chlapec utrpel po páde mnohopočetné poranenia, mal zlomeniny a vnútorné krvácanie. Ešte ale žil a previezli ho do nemocnice. Zachrániť sa ho nepodarilo.

Na škole visí čierna zástava
Podľa portálu napísal Filip ešte pred tragickým skokom správy tým, ktorí ho týrali, a tiež kamarátom, ktorým poďakoval za podporu. Rodičom potom zanechal list na rozlúčku. Zdrvení rodičia, ktorí prišli o jediného syna, sú pochopiteľne v šoku. Filipov otec údajne nemôže ani prekročiť prah bytu, v ktorom k nešťastiu došlo.

Vedenie školy, na ktorej visí čierny prápor, odmieta, že by na nej prevládalo šikanovanie. „Nemôžem povedať, prečo to urobil. Sme z toho zdrvení a je to pre nás veľký šok, „ povedala Času riaditeľka Filipovej školy Romana Trnková.