Manželia nechali Romana († 3) vyhladovať v truhle na hračky. Deti mu nesmeli pomôcť!

Otrasný prípad v súčasnosti rieši súd v americkej Arizone. Matka piatich detí, Raquel Barrerasová, nechala až na smrť vyhladovať svojho malého syna Romana († 3). Ten bol po celý čas zavretý v plastovom boxe na hračky. Okrem ženy je z vraždy ich trojročného syna obžalovaný aj jej manžel, Martin Barreras. Súrodenci chlapčeka v prípadu popisujú správanie ich rodičov, ktorí im zakazovali s týraným bratom komunikovať a kŕmiť ho. O prípade píše britský web Mirror Online.

Podľa súdu bol chlapec držaný v „truhle smrti“ za účelom vyhladovania a na matkin príkaz sa s ním nikto nesmel hrať, hovoriť s ním alebo ho kŕmiť. „Keď som sa svojej matky spýtala, prečo musí byť môj brat držaný v boxe na hračky, odpovedala mi, že veľmi hneval,“ vypovedala Romanova sestra.

Počas procesu vypovedal tiež Romanov brat, ktorý uviedol, že telo svojho mŕtveho súrodenca objavil, keď počas sťahovania truhlu na hračky otvoril. Ďalšia zo sestier obete hovorila o tom, ako ich rodičia štvorici detí zakazovali hrať sa s malým Romanom a na ich otázky odpovedali, že „im do toho nič nie je“. Pitva preukázala, že chlapec zomrel na vyhladovanie v dôsledku zanedbania výživy.

Dvaja z Romanových súrodencov uviedli, že sa raz tajne vkradol k Romanovej truhle, aby mu doniesli aspoň vrecúško s „krekrami“. Akonáhle videli, že je ich brat výrazne vychudnutý, došlo im, že sa deje niečo zlé.

Článok pokračuje na ďalšej strane.