Prvé slová poslanca Hrnka, ktorý prišiel o rodinu pri leteckej tragédii: Drsná odpoveď na nenávistné odkazy!

„Už som to raz povedal. Ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi by som neprial, aby ho zastihlo niečo také, ako mňa. V živote som nikomu neprial nič zlé, pretože ma otec sústavne učil, že aj keď nebudem zrovna konať v dobre, nemám rozhodne pôsobiť zlo. A nikdy som vedome nikomu nič zlé neurobil, „ rozpísal sa na svojom facebooku Hrnko. Spomenul tiež, že si váži kondolencií i zo zahraničia. „Som za ne vďačný aj napriek faktu, že som sa zriekol všetkých parlamentných aktivít, pri ktorých je potrebné cestovať,“ zmienil poslanec.

Anton Hrnko ale chcel svojím statusom upozorniť na inú skutočnosť a to tú, že nie všetci užívatelia facebooku zachovali korektnosť. „Dostal som, predovšetkým na sieťach, kde sa dá úspešne skryť identita, odkazy, ktoré radšej necitujem. Všetkým im odpúšťam, pretože zloba a nenávisť je to najhoršie, čo môže ľudskú bytosť degradovať na úroveň toho najhoršieho, čo si vieme predstaviť, „ rozčúlil sa poslanec. „To, že mám svoj politický názor, a že ho presadzujem, je moje sväté právo a je to jeden zo základných prínosov z novembra 1989. Stále sa však utvrdzujem v tom, že mať iný politický názor je dôvodom šíriť nenávisť až za hrob,“ dodal Hrnko.

„Všetkým im želám len to najlepšie a prosím Boha, aby, ak ich postihne niečo podobné, ich nenašli takí ľudia, ako sú oni sami, ktorí by tú bolesť ešte viac zvýraznili,“ dopnil Hrnko svoj status.

Článok pokračuje na ďalšej strane.