Obrovský ZVRAT pred druhým kolom volieb: Niečo také Slovensko ešte nezažilo!

Neúspešný kandidát na prezidenta Slovenskej republiky podal ústavnú sťažnosť proti prezidentským voľbám. ,,Vo vzťahu k prezidentským voľbám podávam ústavnú sťažnosť, keďže sa neuskutočnili ústavným a zákonným spôsobom. Zápas o budúcnosť Slovenska pokračuje,” uviedol sudca Najvyššieho súdu na sociálnej sieti.

Sťažnosť takýchto obrovských rozmerov by však mohla ďalší priebeh prezidentských volieb znateľne narušiť. ,,Ide o krízovú situáciu, pretože o sťažnostiach na priebeh volieb musí rozhodovať plénum ústavného súdu, ktoré momentálne nefunguje. Ústavný súd SR má tiež zákonné lehoty, v ktorých musí rozhodnúť,” uviedol, podľa denníka Nový čas, ústavný právnik Peter Kubina.

Odborník zároveň zdôraznil, že výsledkom Harabinovho počinu môžu byť aj iné komplikácie. ,,O sťažnosti na priebeh volieb by nielenže nemal kto rozhodnúť, ale súd by prekročil aj zákonnú lehotu na vynesenie verdiktu. V takom prípade by sa mohli sťažovať iní kandidáti,” informuje Nový čas. Zdá sa teda, že bývalý podpredseda vlády a minister spravodlivosti to s bojom o prezidentské kreslo myslí omnoho vážnejšie, než by si možno niektorí ľudia pôvodne mysleli.

FOTOGALÉRIA: