Chiropraktik varuje: Nespite na pravej strane, môže to byť pre Vás zdravotne nebezpečné!

Tehotné ženy:

Tehotné ženy musia čo najviac času spať na svojej ľavej strane, hovorí WebMD. Pomáha to znižovať tlak na chrbte a tiež to pomáha pri prietoku krvi do maternice a plodu.

Mnohým tehotným ženám sa počas tehotenstva rozvíjajú problémy s ich chrbticou, a tým, že budú spať na ľavej strane, zmiernia tlak na ich chrbtici.

Spanie na ľavej strane tiež pomáha s tokom živín do placenty, ktorá udržuje dieťa zdravé. Najlepšie pozície spánku pre tehotné ženy je na ľavej strane, s ohnutými kolenami a vankúše medzi nimi.

Chrápanie:

Ste hore v nočných hodinách, keď už všetci dávno spia, pretože váš partner chrápe? Ak tomu tak je, nie je nič jednoduchšie ako povedať svojmu partnerovi, aby spal na ľavej strane tela.

Špecialista na spánok W. Christopher Winter povedal pre CNN, že tým, že spí na ľavej strane, v skutočnosti udržujete jazyk a krk v neutrálnej polohe.

To pomôže udržať vaše dýchacie cesty priechodné, a vy môžete správne dýchať. Je tiež známe, že spanie na chrbte zhoršuje chrápanie, pretože tlačí vaše svaly na zadnú časť krku.