Chiropraktik varuje: Nespite na pravej strane, môže to byť pre Vás zdravotne nebezpečné!

Trávenie:

Ak sa neustále cítite nafúknutý alebo máte problémy s trávením, mohlo by ísť aj o závažnejší zdravotný problém. Skúste sa pozrieť na to, ako v noci spíte, mohla by to byť príčina vašich zažívacích problémov.

„Žalúdok a pankreas sú na ľavej strane tela, takže spanie na ľavej strane im skutočne pomôžu správne fungovať“, hovorí Douillard.

Keď líhajú do postele, nestrávené toxíny sa presúvajú z tenkého čreva do hrubého. Akonáhle sú v hrubom čreve, sú ráno vylúčené. To je dôvod, prečo by ste mali spať na ľavej strane; pomáha to k lepšiemu tráveniu.

Experti tiež naznačujú, že po veľkom jedle by ste si mali ľahnúť na ľavú stranu. Pomôže vám to rýchlejšie stráviť jedlo a budete mať viac energie.

Zdravie srdca:

Vaše srdce sa nachádza na ľavej strane tela. Takže to dáva zmysel, keď odborníci ako Dr. Douillard hovoria, že by ste nemali spať na pravej strane, ale namiesto toho na ľavej strane.

Keď budete spať na ľavej strane, krv bude prúdiť do Vášho srdca oveľa hladšie. Posledná vec, ktorú chcete urobiť, je stresovať vaše srdce, takže spite na ľavej strane a dajte vášmu srdcu aj zvyšku vášho tela zaslúžilý odpočinok.

Článok pokračuje na ďalšej strane…