Zomrel NAJŤAŽŠÍ MUŽ: 400kilového Pavla († 42) z bytu musel vytiahnuť žeriav s plachtou

V slovenskom meste Poltár našli v piatok v podvečer mŕtveho najťažšieho Slováka, Pavla Zuberca, zvaného „Fečo“. Keďže vážil 400 kíl, nedokázali si s ním mužovi z pohrebnej služby poradiť. Preto mestský úrad poskytol pre prevoz zosnulého špeciálnu techniku.

Prednosta Mestského úradu Pavel Olšiak oznámil, že zariadiť podobný prevoz nebolo vôbec jednoduché. „Zo 112 ma prepojili na hasičov. Tým som vysvetlil, o čo ide. Hasiči okamžite zareagovali a poslali nám špeciálny žeriav a z Banskej Bystrice tiež špeciálnu plachtu s nosnosťou 400 kilogramov, „prezradil Olšiak pre slovenských web Pluska.sk.

Komplikácie pri zásahu
Veliteľ zásahu hasičov Dalibor Kohút prezradil: „Bol to veľmi náročný zásah, ktorý trval až do deviatej do večera. Telo sa balilo do plachty a zabezpečilo. Pomocou hydraulickej ruky sme ho dostali skrz balkón a dole odovzdali pohrebnej službe. Niečo také sme ešte ako hasiči nezažili. Predtým sme sa radšej pozreli na video z Ameriky, aby sme vedeli, ako máme postupovať. “

Pavla poznali všetci z mesta pod prezývkou „Fečo“. Bol to dobrák a donedávna rád jazdil na tuningové zrazy. Lenže v poslednej dobe už to nezvládal. „Už dva roky nevychádzal z bytu. Kvôli svojej váhe v ňom bol uväznený. Aj keď je to nešťastie, myslím, že je mu teraz lepšie. V tom byte len trpel, „povedala jeho susedka.

Článok a fotky pokračujú na ďalšej strane…