Každý z nás vo svojej kuchyni uplatňuje nejaké triky pri varení. V tom prípade je dôležité dodržiavať nielen návod v recepte, ale tiež poznať rôzne tipy pre ešte lepší výsledok.
Ak ste ešte nenabrali rady z kuchárskych kníh, prečítajte si tento článok, pretože v ňom sú všetky múdrosti skúsených gazdiniek a šéfkuchárov.
Polievky
Aby bola okroška (ruská studená polievka) ostrá, zelenú cibuľku pretrite cesnakom a soľou. Pokojne môžete do polievky pridať aj strúhaný chren.
Ak ste vašu polievku presolili, vložte do nej ryžu zabalenú v gáze. Povarte 5 minút a následne gázu vyberte, pretože už absorbovala prebytočnú soľ.
V prípade, že chcete mať dokonale čistý vývar, počas varenia doň umiestnite umyté vaječné škrupiny a hotový vývar preceďte.
Aby fazuľa na boršč neztmavla pri varení neprikrývajte hrniec pokrievkou.
Článok pokračuje na ďalšej strane …