Slávni šéfkuchári nám povedali, o svojich tajných trikoch v kuchyni. Posledný trik sa dedí po stáročia!

Mäsové jedlá

Pokiaľ chcete dosiahnuť výsledok mäkkej kotlety, pár hodín pred prípravou ju namočte do zmesi octu a rastlinného oleja. Tento postup môžete využiť aj pri grilovaní mäsa.

Aby sa vám mäso nespálilo, položte na spodnú mriežku sklenenú ohňovzdornú formu.

Vaše mäso bude až neuveriteľne šťavnaté, ak ho pred varením na pár sekúnd dáte do vriacej vody.

Na prípravu šťavnatých fašírok, pridajte do mletého mäsa najemno nakrájanú cibuľu a surový zemiakov (v pomere 1: 1).

Ak chcete, aby sa vám huspenina vydarila, najskôr vylejte ako prvú vodu, v ktorej sa varilo mäso. Opäť zalejte mäso studenou vodou a priveďte do varu na miernom ohni.

Zemiaky

Ak sa chystáte uvariť si jedlo z nastrúhaných zemiakov, nalejte do zemiakovej zmesi trochu mlieka. Takto vám nestmavnú.

V prípade starých zemiakov, pridajte pri ich varení do vody 1 lyžičku octu, pár strúčikov cesnaku a bobkový list. Ich chuť bude úžasná!

Ak sa vám stalo že zemiaky trochu primrzli a získali nepríjemnú chuť, pred varením ich namočte do ľadovej vody.

Ryby

Pri príprave ryby na panvici, vám olej nebude prskať všade okolo, ak mäso zľahka osolíte.

Silná vôňa vyprážanej ryby po celej kuchyni sa u vás neobjaví v prípade, že do oleja položíte surový zemiak rozrezaný na štyri časti.

Ryba bude chrumkavá a pevná – (nerozpadne sa), pokiaľ ju 10 minút pred prípravou utriete utierkou a osolíte. Potom si do uzatvárateľného vrecka nasypte múku, soľ, korenie a nakoniec aj rybu. Opatrne ním pretrepte, následne rybu vytiahnite, zbavte ju prebytočnej zmesi a vyprážajte.

Šaláty

Šalát osoľte a okoreňte ešte predtým, než do neho pridáte olej.

Môže sa vám to zdať divné, ale šalát z kyslej kapusty možno doplniť kolieskami pomaranča alebo plátkami mandarínok.

Bylinky a zeleninu radšej umývajte v osolenej vode. Zabíja baktérie a dôkladne vyčistí tieto potraviny