Psy nikdy neumierajú. Oni proste spia v tvojom srdci. Každý milovník zvierat by si toto mal prečítať!

Aj v prípade, že by ich ich staré šľachy neudržali na nohách, rovnako pôjdu ďalej. Ba naopak, prechádzka s Vami je všetko, čo si môžu priať. Symfónia pachov, ktorá ich obklopuje, to je ich svet. Mačacie hovienka, pach iného psa, hnijúca mŕtvola iného vtáka, no a Ty. To sú chvíle, ktoré robia svet dokonalým a v takom svete neexistuje žiadne miesto na smrť.

Problém spočíva v tom, že psy sú veľmi ospalí a v tom spočíva jadro veci. Nedozviete sa to na univerzitách, kde hovoria o tom nudné veci o ekonómí. Majú toľko vedomostí a zabúdajú na to, že psy neumierajú. Skutočná škoda. Psy majú toľko dobrých vlastností, keď to ľudia dokážu len hovoriť. Keď si myslíte, že Tvoj pes zomrel, on len zaspal v tvojom srdci.

Oni stále vrtia chvostom, a preto tvoje srdce tak bolí a stále plače. Kto by neplakal, keby mal vo svojom srdci hravého psa. Oni sa tam šantia a hovoria: „Ďakujem! Ďakujem za teplé miesto na spanie, navyše tak blízko tvojho srdca, to je najlepšie miesto!“

Ale potom spí stále viac a viac. (Pamätaj si, že psí čas je úplne odlišný od ľudského času. Hodina stráveného času so psom na prechádzke je pre neho celý deň dobrodružstvom. A potom, keď prídeš domov, pre psa je to týždeň alebo niekoľko dní, než zase pôjdete na prechádzku. Niet divu, prečo majú radi prechádzky.

Každopádne, ako som povedal, zaspávajú v tvojom srdci, a keď sa prebúdzajú, vrtia chvostom. Po niekoľkých rokoch, psích rokoch spia dlhšie a dlhšie, takže aj ty môžeš. Boli dobrými psami celý život, a obaja to vieme. A je to pre nich veľmi únavná úloha, najmä keď sú už starí a majú boľavé kosti. Keď sa chcú prebehnúť von, často sa neudržia na nohách a udrú si tvár o zem.

Takže to pochop, že preto potrebujú dlhšie spať v tvojom srdci. Ale nenechaj sa zmýliť, nie sú mŕtvi. Nič také. Spia v tvojom srdci a prebudia sa, keď to nebudeš čakať. Oni takí sú.

Je mi ľúto ľudí, ktorí nemajú spiaceho psa vo svojom srdci. Toľko strácajú…

Pokiaľ Vás tento príbeh inšpiroval, zdieľajte ho.