Ženy z Terezinho kriminálu prehovorili: Toto českú pašeráčku čaká!

Drsné väzenské podmienky, najhorší zločinci a popravy. To sú vyhliadky českej pašeráčky Terezy H. na najbližších osem rokov a osem mesiacov. Sudca v stredu vyniesol tvrdý verdikt a bol nemilosrdný. Trest by si Češka mala odsedieť vo väzení Kot Lakhpat v Láhaure. Krutý režim za mrežami opisuje štúdia založená na rozhovoroch s prepustenými kriminálnikmi.

Väzenkyne v Láhaure vstávajú o piatej ráno. Po budíčku bachári otvárajú jednotlivé oddelenia. Raňajky, ktorá pozostávajú z čaju a pakistanského chleba „roti“, dostane Tereza o pol hodiny neskôr.

Po jedle majú väzenkyne voľno a môžu sa pohybovať medzi múrmi a hovoriť s ostatnými. Väčšinou sa v tomto čase umývajú alebo perú oblečenie. Ak im dozorcovia neuložia nejaké úlohy ako je upratovanie ciel, spoločných miestností a toaliet.

Obed sa v kriminále Kot Lakhpat podáva o 11-tej hodine. Väčšinou ide o hovädzie, šošovicu alebo zeleninu opäť s chlebom „roti“. Kvalita jedla nie je zrejme príliš vabivá a prepustené väzenkyne si často sťažovali na to, že býva nedovarené.

Článok pokračuje na ďalšej strane.