Idol († 53) slovenských žien umieral v ukrutných bolestiach: Zabil ho chlast. Pil tajne

Neobišiel ani televíznu obrazovku. Za zmienku stojí divácky obľúbený šesťdielny seriál Miesto v dome (1976). Herec v ňom stelesnil mladého doktora a prischla mu prezývka „Mamičkin najkrajší”. V roku 1986 nakrútil režisér Martin Ťapák drámu s názvom Kohút nezaspieva. V nej si zahral postavu zverolekára Šustka.

Atraktívny zovňajšok a podmanivý hlas ho predurčovali na stvárnenie fešák a prevažne kladných hrdinov. Obsadzovali ho aj v susedných Čechách. Spomenúť možno počiny Ďaleko je do neba, Rosnička, Cena odvahy, Nemožná, Právo na minulosť, Ako jed, či Už sa nebojím. Účinkoval v mnohých inscenáciách a vystupoval aj v rozhlase.

Vladimír Durdík ml. bol známy aj ako kuchár amatér. Na obrazovkách Českej televízie mal reláciu Varím, varíš, varíme.

O šarmantnom hercovi sa dnes vie, že bol svojej manželke Jane neverný. O mileneckých aférach otvorene hovoril vo svojej knihe Keď sa obzriem, ktorú vytvoril spolu so spisovateľkou Marikou Studeničovou. Po jeho smrti sa verejnosť dozvedela, že mal nemanželského syna.

Durdík otvorene priznával aj to, že má problém s alkoholom. A práve ten mu bol osudným. Keď mu lekári diagnostikovali cirhózu pečene, piť neprestal. Jeho manželka po jeho smrti prezradila, že si našiel spôsob, aby mu na to nikto neprišiel. „Pil tajne. A o to to bolo doma horšie. Zrazu sme všetci ostatní boli ako stopovacie psy. Potom bol už taký rafinovaný, že pil iba vodku, pretože tu bolo najmenej cítiť. Vzal si fľaše od minerálky a do nej si nalieval alkohol,“ uviedla.

Vdova po charizmatickom hercovi médiám tiež povedala, že ak by jej manžel dodržiaval nariadenia lekárov, mohol ešte spokojne ďalších pätnásť rokov žiť… Zomrel 9. marca 2003 vo večerných hodinách. Posledné roky svojho života vraj strávil na nemocničnom lôžku a trpel silnými bolesťami.

FOTOGALÉRIA: