Česká filmová scéna je v smútku: ZOMREL obľúbený herec, ktorý hviezdil aj v Arabele!

Česká filmová scéna je v smútku a absolútnom šoku. Vo veku 70 rokov zomrel známy herec, ktorý zahviezdil aj v legendárnych seriáloch ako Arabela se vrací či Život na zámku.

Herec sa narodil 7. júla 1948 v Prahe. Vyštudoval herectvo na DAMU, v 70. rokoch bol v angažmán v Juhočeskom divadle v Českých Budějoviciach. V tom čase dostal prvú väčšiu šancu v televízii v historickej inscenácii Břetislav a Jitka, v ktorej vytvorili úlohy s vtedajšou Budějovickou kolegyňou Eliškou Balzerovou.

Do Divadla na Vinohradoch prešiel v roku 1974, odohral v ňom desiatky rolí. Vo väčších než epizódnych úlohách sa objavil napríklad v televíznom seriáli Okres na severe a Křeček v noční košili. V seriáli Život na zámku stvárnil postavu doktora šišky. Z televíznych inscenácií dostal väčší priestor napríklad v detektívke O mrtvých len dobre alebo v komédii Zdeňka Podskalského Žena v trysku století.

V kine sa s ním diváci mohli stretnúť len v menších rolách, napríklad policajtov vo filme Pan Tau v cirkusu. V roku 2003 sa objavil ako farár v televíznom filme Nezvěstný.

Článok pokračuje na ďalšej strane…