Ako dosiahnúť maximálne kvitnutie ORCHIDEÍ? Tieto rady pomôžu 100% a budete mať úrodu na rozdávanie.

Orchidea a osvetlenie
Kvety milujú jasné okolité svetlo. Najlepšie je umiestniť ju na okenný parapet, ktorý je obrátený k južnej strane, v žiadnom prípade nesmie byť umiestnený ďaleko od okna, na nejakom tmavom mieste. Ak osvetlenie nie je dostatočné, listy orchidey budú tmavšie a kvitnúce puky opadajú.

Vlhkosť a teplota vzduchu
Prírodným prostredím orchidey sú trópy, v ktorých vlhkosť vzduchu dosahuje 50-80%. Ak chcete vytvoriť také podmienky v byte, musíte použiť zvlhčovač. V lete sa ju snažte každý deň postrekovať vodou, najlepšie ráno, aby sa voda odparila ešte pred západom slnka.

Hnojenie
Tieto rastliny nerastú v bežnej čiernej pôde, ale v borovicovej kôre. Predáva sa v kvetinárstve spolu s komponentmi potrebnými na výživu kvetu, ako je mach, drevené uhlie, rašelina, koreň paprade. V takom substráte je nutné kvet presádzať každých šesť mesiacov. Orchidea po presadení, v dôsledku prítomnosti nových živín v čerstvom substrátu, zvyčajne kvitne ešte rýchlejšie.

Navrhujeme tiež, aby ste sa poučili zo skúseností Alexeja Gorobeiho, ktorý doma pestuje úžasné orchidey. Používa len priehľadný kvetináč, aby sa ku koreňom dostávalo svetlo a mal tak možnosť kontrolovať ich stav. Korene sú prvé časti rastliny, ktoré reagujú na zlé podmienky. Čím skôr si to všimnete, tým je vyššia šanca, že orchideu stihnete zachrániť.

Alexej poleje rastlinu, akonáhle sa vlhkosť vyparí zo stien kvetináča. Ak je kvetináč priehľadný, tento moment si všimnete takmer okamžite. A vie, ako správne odstrániť odumreté časti rastliny.

FOTOGALÉRIA:

VIDEO:

ZDROJ: youtube.com