Slovenský lekár to už nevydržal a povedal to na rovinu: Politici, zrušte všetky opatrenia a prestaňte ľudí nútiť do očkovania!

Zdravotníci si počas prvej a druhej vlny prešli hotovým peklom. Dlhé hodiny v ochranných oblekoch, nadčasy i fyzická a psychická vyčerpanosť sa stali súčasťou ich životov na obdobie niekoľkých mesiacov. O to viac je prekvapujúce, že sa jeden z lekárov rozhodol vyzvať politikov k okamžitým zmenám.

MUDr. Slavomír Šuch je lekár internej JIS a urgentného príjmu v nemocniciach Čadca a Trstená a na oddelení urgentného príjmu v Martine. Veľavravný odkaz nechal prostredníctvom sociálnej siete zo slnečného Talianska, ktoré je v rovnakej epidemiologickej situácii ako Slovensko. „Ale, s opačným prístupom štátu k vlastným obyvateľom aj turistom,“ píše.

Názory a samotné odporúčania sa medzi odborníkmi výrazne líšia, pričom sa do pozornosti dostávajú vyjadrenia lekárov, ktorí v prichádzajúcej tretej vlne nevidia až takú hrozbu.

Jedným z nich je Slavomír Šuch, ktorý je lekárom na internej JIS-ke a urgentného príjmu v nemocniciach Čadca a Trstená. Taktiež je súčasťou oddelenia urgentného príjmu v Martine. Skúsený doktor zanechal na sociálnej sieti výzvu pre štátnych úradníkov.

Článok pokračuje na ďalšej strane.