Hrozné správy z Pekingu: Z farmárskeho trhu sa opäť šíri koronavírus!

Predstaviteľ čínskeho hlavného mesta Sü Jing novinárom povedal, že všetky mestské oblasti musia „zvýšiť dezinfekciu verejných priestorov a dočasne zatvoriť športové a rekreačné vnútorné zariadenia“, ako aj posilniť kontroly teploty tela a zabrániť vstupu osôb, ktoré nie sú obyvateľmi Pekingu.

Čína hlásila v pondelok 49 nových prípadov nákazy koronavírusom po celej krajine. Z nich 36 zistili v Pekingu, ktorý zaznamenal prudký skok 79 nových prípadov ochorenia COVID-19 za posledné tri dni.

Na predmestí Pekingu na veľkom farmárskom trhovisku Sin-fa-ti totiž vypukla nová nákaza koronavírusom, čo vyvolalo obavy z druhej vlny v čínskej metropole, uviedla agentúra DPA.

Sin-fa-ti je najväčší farmársky trh v Číne, pokiaľ ide o hodnotu transakcií, a poskytuje Pekingu až 90 percent čerstvého ovocia a zeleniny.

Pre „zanedbanie povinností“ odvolali Čou Jü-čchinga, zástupcu starostu v juhozápadnej štvrti Feng-tchaj, kde sa nachádza spomínané trhovisko Sin-fa-ti. Odvolaného zástupcu v súčasnosti vyšetrujú.

Prepustení za tento nový výskyt nákazy v Pekingu boli tiež Wang Chua, tajomník výboru komunistickej strany pre správnu oblasť Chua-siang v spomínanej štvrti Feng-tchaj, a generálny riaditeľ trhoviska Čang Jüe-lin.

Vo štvrti Feng-tchaj s trhoviskom bol zavedený „vojnový režim“, pričom ďalších 11 štvrtí úplne uzavreli a postavili aj cestné zátarasy.

VIDEO: