Konzervačná látka má ochrániť potravinu proti skaze v podobe mikroorganizmov. Vo zvýšenej miere však môže vyvolať lokálne kožné alergie.
Ide o „Croissant jemné pečivo s kakaovou náplňou, 60 g, DMT: 25.11.2020, výrobný poplatok L20200429430A, krajina pôvodu: Bosna a Hercegovina, výrobca:“
Spanish market doo „, Bojnický 44, 71 000 Sarajeovo, Bosna a Hercegovina; distribútor: „ÚSOVSKO sro“, Sibírska 1329, 908 51 Holič „.
Výsledky analýzy vo vybranom vzorke preukázali výrazné prekročenie najvyššieho množstvo konzervačnej látky kyseliny sorbovej (E200). Zistené množstvo bolo 2 418,3 mg / kg (limit = max. 2 000 mg / kg). Konzervačná látka má ochrániť potravinu proti skaze v podobe mikroorganizmov. Vo zvýšenej miere však môže vyvolať lokálne kožné alergie.