Zúfalá Aneta Parišková: Koronavírus dostal moderátorku na kolená!

,,Povedali sme si, že nebudeme od seba viac ako mesiac. Vždy si to zariadime tak, aby jeden z nás vycestoval za tým druhým. Vo väčšine prípadov to je Mirko,” 46-ročná jojkárka opisuje vzájomnú dohodu partnerov, ktorá musela byť nečakane porušená. Dôvodom sa stali razantné opatrenia amerického prezidenta Donalda Trumpa, vyhlásené prakticky z večera do rána.

,,Mirko je momentálne v USA. Pred pár dňami mi zavolal uprostred noci, s tým, že prezident USA Donald Trump práve rozhodol, že obyvatelia Európskej únie sa počas 30 dní nedostanú do USA. Bolo to jeho opatrenie, aby zamedzil šírenie koronavírusu. Rozplakala som sa, prišlo mi to veľmi ľúto. Mirko ma upokojoval, že to zvládneme, hoci aj on bol z toho veľmi smutný,” šťastne vydatá manželka sa nedobrovoľne zmieruje s myšlienkou, že milovaného muža zrejme pár mesiacov vôbec neuvidí.

Trojnásobná mamina robí všetko preto, aby svojich najbližších čo najviac chránila. Celá rodina trávi väčšinu času v domácej karanténe, von sa vychádza len z pracovných dôvodov. Moderátorke však pomyslenie na nastávajúcu budúcnosť národa prináša veľkú bolesť. ,,Veľmi ma trápi sociálny dopad koronavírusu. Či už je to moja kaderníčka, majiteľ mojej obľúbenej reštaurácie, ale aj iní živnostníci či malí podnikatelia, všetkým ide o živobytie. Zoberte si, koľko ľudí a ich rodín je odkázaných na príjem, ktorý teraz nemajú. Mnohí ani nemajú úspory. Počúvam veľa ľudí, ktorí doslova plačú, lebo nevedia, z čoho budú žiť.”

Majiteľka súkromnej škôlky a jaslí bola tak ako aj iní podnikatelia prinútená predškolské zariadenie zatvoriť. Na aktuálne dianie sa pozerá s nevôľou, keďže si je plne vedomá toho, že samotný vírus Covid-19 napokon pre spoločnosť nemusí byť tým najväčším a jediným strašiakom. ,,Je mi veľmi ľúto, čo sa deje. Verím, že im kompetentní pomôžu prekonať túto situáciu. Mnoho ľudí, ktorí sa nakazia koronavírusom, sa aj vylieči, no existenčné problémy sa budú riešiť a naprávať ešte veľmi dlho,” smutne dodáva Aneta Parišková.

FOTOGALÉRIA: