Šírenie koronavírusu zrýchľuje: 2 tisíc nakazených cez noc. Tajne spaľujú telá ďalších obetí!

Za jediný deň pribudlo 2102 nakazených koronavírusom, podľahlo mu ďalších 46 ľudí. Celkový počet obetí zákernej nákazy, ktorá sa šíri od decembra z čínskeho Wu-chan, sa tak vyšplhal k číslu 259. Chorých je už 11 940.

S odvolaním sa na čínsku štátnu televíziu o nových dátach informovala agentúra Reuters. Šéf wu-chánskych komunistov povedal, že koronavírus začali lekári detekovať novými, efektívnejšími testy. Práve v jedenásťmiliónovom meste je situácia najdramatickejšia. Tri štvrtiny mŕtvych pochádzali z Wu-chan.

Najväčší počet nakazených má Čína, a to 11 791. Nasleduje Thajsko s 19 pacientmi, Japonsko so 17, Singapur sa 13, Hongkong s 12 a Južná Kórea s 11. V Európe sa jedná o jednotky, traja nakazení sú v nemeckom Bavorsku, ktorá susedí s Českom.

Počty nakazených koronavírusom raketovo rastú a s tým aj obavy zdravotníkov po celom svete. Chorých na pevninskej Číne je už dokonca viac, než pri epidémii SARS pred 17 rokmi. Aktuálne hlásia čínske úrady takmer 12 000 chorých a 259 mŕtvych. Britský The Sun však varuje, že situácia môže byť oveľa horšia.

Článok pokračuje na ďalšej strane.