Šírenie koronavírusu zrýchľuje: 2 tisíc nakazených cez noc. Tajne spaľujú telá ďalších obetí!

V Číne má údajne dochádzať k tajným kremáciam obetí, nezahrnutých do štatistík.

Na nový koronavírus v Číne zahynulo do štvrtka už 258 osôb a 11 tisíc osôb sa nakazilo. Zasiahnuté boli už všetky čínske provincie. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) potom vyhlásila globálny stav zdravotníckej núdze.

Tajné čínske kremácie?
Aj Briti sa teraz pozastavujú nad vzostupom počtu mŕtvych za posledných 10 dní, však podľa The Sun „vznikli pochybnosti o oficiálnom počte obetí“. A to aj v samotnej Číne. „V odvážnom tvrdení sa čínsky spravodajský kanál Initium domnieva, že čínske úrady tajne spopolňovali tela,“ upozorňuje čínsky písaný web.

Z čoho vychádza? Údajne z rozhovorov s ľuďmi, ktorí pracujú v kremačných centrách priamo v ohnisku nákazy Wu-chan. „Telá sem boli posielané priamo z nemocníc, aby boli riadne identifikované a pridané do oficiálneho záznamu,“ tvrdí šokujúca správa.

„Existujú dôvody zostať skeptický ohľadne toho, čo Čína zdieľa so svetom. Pretože zatiaľ čo v niektorých veciach spojených s koronavírusom sú (v Číne) oveľa transparentnejšie, pokračujú aj naďalej v povrchnom a nespoľahlivom informovaní v iných aspektoch, „upozorňuje William Yang, korespodent DW News East Asia.

FOTOGALÉRIA: