Ženu poslali slovenskí lekári s dolámanou chrbticou trikrát domov a tvrdili, že je hysterická

Bolesti v dolnej časti chrbtice boli ale také silné, že jej z lôžka museli pomáhať dvaja pracovníci. „Vrieskala som od bolesti a sestrička mi povedala, nech nevyvádzam, že sa nič nedeje,“ vysvetľuje Nataša. Pani Nataša ani nevie ako sa jej podarilo dostať domov.

Po dvoch dňoch trápenia sa v domácej liečbe bola Nataša opäť prevezená do ružinovskej nemocnice. „Ležala som na bruchu a ten istý lekár ma poslal na RTG panvy. Zasa však nič nezistili a nútili ma, aby som sa postavila,“ hovorí cudzinka. Potešila sa, že nie je vážne zranená. Začala veriť tomu, že možno má naozaj iba narazenú chrbticu.

Jej jediná pomoc bol jej snúbenec, ktorý ju nakoniec opäť priviezol do ružinovskej nemocnice. „Najprv ma vyšetroval neurológ. Pozeral sa ale viac do papierov než na mňa. Potom odišiel,“ opísala. „Potom sa na mňa pozrel starší ortopéd. No ani ten mi neveril, že sa nemôžem otočiť a nútil ma, aby som si ľahla na chrbát,“ doplnila s tým, že lekár ju poslal domov a odporučil „kľudový režim“.

Keď sa Nataša v ružinovskej nemocnici ocitla tretíkrát, prišli za ňou aj jej bratia. Spoločne s jej snúbencom ju dostali domov. „Silné bolesti mi neprechádzali. Aj s posteľou ma odniesli pred nemocnicu. Do auta som sa dostala tak, že som sa rukami ťahala dopredu. Brucho sa mi trelo o betón. Moji bratia na mne len smiali,“ opisuje situáciu cudzinka.

O dva dni neskôr sa žene ozval profesor z nemocnice v Starom meste. „Potešila som sa, že mi konečne niekto pomôže,“ povedala. Jej radosť ale netrvala dlho. Po príchode ju profesor utvrdil v tom, že jej nič nie je. „Ani sa ma nepýtal, čo mi je. Nezaujímalo ho, kde všade mám bolesti,“ dodala.

Od nešťastia uplynuli dva týždne a Nataša stále nevedela, čo jej vlastne je. Preto sa rozhodla navštíviť súkromnú nemocnicu s poliklinikou. „Lekári a sestričky boli ku mne veľmi milí. Mali ľudský prístup a porozumenie. CT vyšetrenie ukázalo, že mám zlomeniny na dvoch bočných výbežkoch v driekovej chrbtici,“zdôraznila.

Nataša sa následne s výsledkami obrátila na nemocnicu na Kramároch, kde bola hospitalizovaná. „Prijal ma veľmi ochotný lekár, ktorý zavolal do ružinovskej nemocnice. Viete, že ste poslali pacientku s dolámanou chrbticou domov?“ opýtal sa ich v telefonáte,“ spomína cudzinka, ktorej bola na bratislavských Kramároch konečne poskytnutá adekvátna pomoc.

Celá reportáž: