Strašidelné video z tragédie v Prešove! Počet obetí po výbuchu v bytovke stúpol! Hrozí totálny kolaps!

Bytovým domom na Mukačevskej ulici v Prešove otriasol výbuch.„Plyn mal vybuchnúť v jednom z bytov v 12 podlažnej bytovke pred 12.15,“ informujú hasiči na sociálnej sieti Facebook.

Desiatky hasičov a záchranárov zasahujú na Mukačevskej ulici v Prešove, kde v dome vybuchol plyn. K výbuchu došlo zrejme medzi 9. a 12. poschodím 12-podlažnej bytovky pred 12.15 hod. Celkovo požiar zasiahol 4 až 5 poschodí na jednej strane bytovky. Konštrukcia schodiska sa zrútila a hrozí celkový kolaps budovy. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti.

Polícia na sociálnej sieti uviedla, že najmenej jedna osoba spadla z balkóna a pád neprežila. Záchranári hlásia ešte ďalšie štyri obete. Podľa informácii Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby si výbuch doteraz vyžiadal 40 zranených.

Zasahujúci hasiči už pomocou výškovej techniky evakuovali všetky osoby, ktoré vedeli vizuálne identifikovať. Budova je od 6. poschodia vyššie celá v plameňoch. Posledné 3 poschodia sú úplne vyhorené, pričom došlo k úplnému otvoreniu strechy.

Článok pokračuje na ďalšej strane.