Strašidelné video z tragédie v Prešove! Počet obetí po výbuchu v bytovke stúpol! Hrozí totálny kolaps!

Z dôvodu, že výbuch plynu spôsobil úplný kolaps vnútorného schodiska objektu, nie je možný vstup do budovy zvnútra. Pomocou výškovej techniky sa hasiči dostali na 6. poschodie a snažia sa uhasiť prístupné byty. Postupne budú pokračovať aj na vyššie poschodia, uviedol HaZZ na sociálnej sieti.

Na mestskom úrade v Prešove zasadol krízový štáb, prešovská primátorka Andrea Turčanová vyhlásila na území mesta mimoriadnu situáciu. Podľa nej ide o najhoršiu tragédiu za posledných 50 rokov. Primátorka potvrdila okrem piatich mŕtvych aj viacero zranených. Ľudia budú evakuovaní do okolitých škôl a priestorov Červeného kríža. V blízkosti bytovky vzniká centrum sústredeného sociálneho zabezpečenia. O jeho zriadení rozhodol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

„Už v týchto chvíľach sú na mieste tragédie terénni sociálni pracovníci aj zamestnanci sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktorí sú pripravení v prípade potreby umiestniť deti do centier pre deti a rodiny,“ informovala o tom hovorkyňa rezortu Veronika Husárová.

K dispozícii budú podľa jej slov na mieste aj psychológovia, zamestnanci Sociálnej poisťovne a úradu práce, ktorí budú operatívne riešiť situáciu obyvateľov poškodenej bytovky. Vedením centra poveril minister riaditeľa odboru krízového manažmentu a bezpečnosti ministerstva Jána Hudáka. „Rezort práce, sociálnych vecí a rodiny vyjadruje rodinám obetí nešťastia úprimnú sústrasť a je pripravený im v týchto ťažkých chvíľach pomôcť,“ doplnila Husárová.

VIDEO:

Video z miesta výbuchu v Prešove

VIDEO Z MIESTA VÝBUCHU V PREŠOVE + DÔRAZNÁ POŽIADAVKA OD POLÍCIEŽiadame verejnosť, aby nezdieľala na verejnosti video, ktoré zachytáva pád osoby z poškodeného paneláku. V prípade, že na takéto video narazíte, ihneď ho nahláste administrátorom danej stránky, kde je video zverejnené (v rámci Facebooku ho nahlasujte priamo Facebooku).Informácie od mesta: https://www.facebook.com/msupresov/posts/1332557013583052Skupina dobrovoľníkov na pomoc obetiam a poškodeným: https://www.facebook.com/groups/2376868609309122/

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Piatok 6. decembra 2019

 

FOTOGALÉRIA: