Vyostrený protest v Bratislave: Ľudia žiadajú odstúpenie Matoviča!

Pred Úradom vlády SR prebieha protest fanúšikov ultras proti aktuálnym bezpečnostným opatreniam, ktoré vláda zaviedla v súvislosti so šírením pandémie koronavírusu. Protest prebieha pomerne búrlivo.

Demonštranti útočia na políciu, hádžu po nich fľaše aj kamene a zapaľujú delobuchy, vulgárne nadávajú na premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) a žiadajú jeho odstúpenie, taktiež kopali do brány.

Prítomní najskôr vyjadrovali len svoj nesúhlas s nosením rúšok či vládnymi opatreniami. Potom, ako sa na mieste zoskupili stovky Slovákov, však atmosféra zhustla, pričom ulicami hlavného mesta odznievajú poriadne ostré slová!

Napriek skutočnosti, že je na Slovensku aktuálne vyhlásený núdzový stav, 31. výročie Nežnej revolúcie sa nesie v znamení protestov. V uliciach Bratislavy sa v utorok zoskupili stovky občanov, ktorí prišli na námestie SNP a neskôr pred prezidentský palác vyjadriť svoju nespokojnosť s vládou, pričom vulgárne slová padali aj na hlavu prezidentky Zuzany Čaputovej. Burácajúci dav vyzýval nielen ju, ale predovšetkým premiéra Igora Matoviča, aby podal okamžitú demisiu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.