Julia (4) zmizla z vlaku, zúfalí rodičia ju hľadali 20 rokov. Potom sa stal zázrak

Iba štvorročná Julia sa rodičom stratila vo vlaku. Znie to neuveriteľne, ale malé dieťa v noci zmizlo zo súpravy a zľahla sa po ňom zem. Dni a týždne po nej zúfalo pátrali, na všetkých policajných staniciach visela jej fotografia. Nikto už nedúfal, že by sa dievčatko podarilo nájsť živé. Ale zázraky sa občas stávajú a teraz sa opäť všetci stretli. Júliin kamarát totiž dokázal za pár týždňov viac než stovky policajtov za 20 rokov.

Pred jednou z policajných staníc v Bielorusku stojí mladá slečna, v ruke drží kyticu. Vo svojej rodnej vlasti nebola 20 rokov a rovnaký čas nepoznala svoje skutočných rodičov. Teraz sa s nimi konečne stretne.

Zmizla z vlaku
V štyroch rokoch Julie cestovala s rodičmi večerným vlakom z Minsku do Osipovič, neveľkého mesta asi 80 kilometrov od hlavného mesta. V jeden okamih rodičia zistili, že dcéra zmizla. Prehľadali celú súpravu, ale dievčatko nenašli.

„Dva dni otec s matkou blúdili po nádražiach a dúfali, že svoje dieťa nájdu. Pýtali sa pouličných predavačov, lepili fotografie, oslovovali pasažierov, prezerali studne v okolí. Keď pátranie k ničomu neviedlo, obrátili sa na políciu, „ opísala pre portál Kp.by situáciu hovorca Ministerstva vnútra Bieloruska Olga Čemodanovová.

Ani celoštátne pátranie sa zapojením médií neprinieslo výsledok. Po dievčatku akoby sa zľahla zem a rodičia sa len ťažko zmierovali s predstavou, že je po smrti. Po dvoch rokoch sa dokonca presťahovali ďalej od stanice. Prechádzajúce vlaky im stále pripomínali stratenú dcéru.

Hľadám mamu a otca
Dvadsaťročná  Julie, ktorá skončila v ruskom detskom domove, netušila, že v inom štáte má skutočných rodičov. Bola rada, keď ju adoptovali iní manželia a mali ju radi. Našla domov, vyštudovala, ale celý čas vedela, že niečo v jej minulosti nie je v poriadku. Nakoniec jej pomohol nový kamarát.

Článok pokračuje na ďalšej strane.