Nové fotky Aleny Zs. z prípadu vraždy Kuciaka: Slovákom poslala cez právnika odkaz

„Nechceli sme sa vyjadrovať, máme určitú taktiku obhajoby a jednou z jej častí bolo i vyjadrovanie smerom k médiám,“ povedal advokát s tým, že veľkú úlohu hralo aj výročie úmrtia Jána Kuciaka, ktoré so sebou na Slovensku nieslo aj veľa emócií. „Nechceli sme zbytočne prilievať olej do ohňa, aby to nevyzeralo, že sa teraz snaží vyhovárať alebo niečo podobné,“ povedal Pluske.

Alena Zs. prostredníctvom právnika tiež odkázala, že sa z obvinených pozná len so Zoltánom A., ostatných vraj v živote nevidela. S jeho doterajšími tvrdeniami ale absolútne nesúhlasí. „Odmietame akékoľvek vyjadrenie, čo tvrdí pán Zoltán A., a hovoríme, že sa jedná o vyjadrovanie kajúceho sa páchateľa,“ nechal sa počuť právny zástupca obvinenej. Ten si pred novinármi dokonca dovolil polemizovať o tom, že jeho klientka mohla pred svojím zadržaním polícii jednoducho uniknúť, o zatknutí jej dlhoročného kamaráta Zoltána A. vraj vedela vopred od jeho účtovníčky. Svoje zadržanie vraj nečakala. „Deň vopred už vedela o jeho zadržaní, a keby mala nejaké informácie, a alebo ho k niečomu navádzala, tak prečo by neutiekla,“ povedal právnik.

Podnikateľka Alena Zs. je vo väzbe od septembra roku 2018, kedy ju elitná slovenská policajná jednotka zadržala. Následne bola žena obvinená z objednávky vraždy investigatívneho novinára Kuciaka a jeho priateľky Kušnírovej, neskôr potom aj z účasti na vražde politika Basternáka. Počas jej väznenia na povrch vyplynula i rada informácií o tom, že bola Alena Zs. v posledných rokoch v priamom kontakte s niekoľkými poprednými slovenskými politikmi, ako príklad možno menovať aj podpredsedu slovenského parlamentu a predsedu politickej stany Smer-SD Martina Glváča.

FOTOGALÉRIA: