Nové fotky Aleny Zs. z prípadu vraždy Kuciaka: Slovákom poslala cez právnika odkaz

Po niekoľkých mesiacoch sa na verejnosti opäť ukázala Alena Zs. (44) obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka († 27). Žena dorazila k výsluchu v sprievode zamaskovaných policajtov, odchádzala po viac ako šiestich hodinách. Aj keď si snažila všemožne zakryť tvár, novinárom sa ju podarilo aj odfotografovať. Po právnikovi tiež konečne odkázala prvé slová.

Alenu Zs. (44) priviedli policajti z NAKA k výsluchu okolo deviatej hodiny ráno, odchádzať ju novinári videli až o pol štvrtej popoludní. Žena, vďaka ktorej sa na Slovensku otriasli kreslá v tých najvyšších poschodiach politiky, sa ale nadšene netvárila, tvár si snažila zakrývať, ale aj tak sa novinárom podarilo vyfotografovať jej prvé snímky od dňa, kedy bola zatknutá spolu s niekoľkými ďalšími podozrivými z vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho priateľky Martiny Kušnírovej († 27). Na výsluchu ale bola kvôli inej kauze.

Policajti Alenu chceli vypočuť kvôli prípadu vraždy primátora Hubarnova Lászlóa Basternáka († 54). Vyšetrovanie jeho pravdepodobne nájomnej vraždy z roku 2010, kriminalisti v minulom roku obnovili, údajne možno práve kvôli kľúčovým svedectvám Aleny ZS. To, že žena vypovedala práve v tejto kauze, potvrdil aj jej právny zástupca. „Vypovedala k vražde Basternáka. Odmieta akúkoľvek účasť aj akúkoľvek vinu, „povedal serveru Pluska.sk. Podiel na obidvoch prípadoch striktne odmieta. „Cíti sa byť nevinná a tiež tvrdí, že je nevinná. Nech rozhodne súd. Zatiaľ platí prezumpcia neviny, „nechal sa počuť advokát.

Ako právnik obvinenej Aleny tvrdí, jeho klientka s políciou od samého začiatku spolupracuje. V cele má zakázané akékoľvek návštevy. Advokát dokonca konečne objasnil aj to, prečo sa obvinená nesnažila nijako kontaktovať médiá ani verejnosť.

Článok pokračuje na ďalšej strane…