TIETO potraviny prečistia vaše cievy prírodným spôsobom. Tu je zoznam!

Existuje niekoľko obzvlášť prospešných potravín na spriechodnenie a čistenie ciev od nánosov cholesterolu a tukov. Prečisťovaním krvných ciev tak účinne zabránite vzniku aterosklerózy . Ide o vážne ochorenie, ktoré môže viesť k zlyhaniu srdca, infarktu či mozgovej mŕtvici.

Ryby

Ako zistila štúdia na Univerzite v Southamptone, ryby a obzvlášť tuniak a losos, sú vysoko účinné pri prevencii upchávania ciev vďaka svojmu obsahu omega-3 mastných kyselín. Tieto látky bránia oxidácii cholesterolu, ukladaniu nánosov v cievach a tvorbe krvných zrazenín.

Špenát

Špenát je veľmi bohatý na kyselinu listovú a draslík. Tieto dve látky sú extrémne nápomocné pri predchádzaní vysokého krvného tlaku. Okrem toho, špenát zabraňuje tvorbe nadmerného cholesterolu a chráni pred srdcovým zlyhaním z dlhodobého hľadiska. Je tiež bohatý na luteín – látku, ktorá chráni pred vekom podmienenou makulárnou degeneráciou očí.

Cesnak

Zdravotné účinky cesnaku pri predchádzaní viacerých druhov ochorení, najmä vysokého krvného tlaku a chorôb srdca, sú známe už dávno. Niekoľko štúdií v súčasnosti potvrdilo, že cesnak je prospešný predovšetkým proti kôrnateniu tepien (ukladanie vápnika.

Článok pokračuje na druhej strane…