Záhada luxusného mercedesu Aleny Zs .: Kam zmizlo auto údajnej objednávateľky Kuciakovej vraždy?

Potom, čo bola Alena Zs., Obvinená z objednania vraždy Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27), bola vzatá do väzby a zmizol zo sveta aj jej luxusný mercedes. Kam sa podel, nevie ani majiteľ, ktorý vozidlo prenajímal.

Luxusný mercedes, o ktorom je reč, sa dostal do povedomia širšej verejnosti, keď sa objavil na fotografiách súvisiacich so zadržaním Aleny Zs. Tá je jednou z obvinených v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny. V čase zadržania však bola podľa českých médií dlhé roky nezamestnaná.

Skutočným majiteľom vozidla sa nakoniec ukázal byť Martin Orság, ktorý mal však na polícii oznámiť zmiznutie svojho automobilu. V máji ho práve Orság kúpil na lízing cez svoju firmu KTL ZM.

Podľa jeho slov ale s vozidlom vôbec nejazdil a na zmluvu do konca roka 2018 mercedes rovno prenajal známemu Jozefovi Dučákovi ml. Ten sa mu však po zatknutí Aleny Zs. už neozval.


Podnikateľ netuší, kam sa jeho automobil podel, a bojí sa, že môže byť teraz využívaný na páchanie trestnej činnosti. Ostatne, podozrivé už je aj nedávne vlámanie do jednej z jeho firiem.

Je to možno náhoda, ale v noci z 23. na 24. októbra prenikla skupina mužov do firmy Teslag, ktorá tiež patrí Orságovi a o ktorej médiá mylne uvádzala, že práve ona má v majetku napísaný aj biely Merdeces GLC.

Z dvoch vybraných trezorov zmizla ale pre podnikateľov zanedbateľná hotovosť. Je možné, že páchatelia pátrali práve po zmluve o prenájme auta? Alebo sa jednalo len o vyhrážanie vplyvnému podnikateľovi? V súčasnej dobe sú rovnako pravdepodobné obe varianty.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼