Záhada luxusného mercedesu Aleny Zs .: Kam zmizlo auto údajnej objednávateľky Kuciakovej vraždy?

Stratený súdny spis

Práve v týchto dňoch sa totiž prevalil veľký škandál, ktorý súvisí aj s Jozefom Dučákom ml. Jeho firma Aarow mala prísť k vysokému majetku vďaka rozhodnutiu sudkyne Miriam Repákovej.

Tá určila spoločnosť Aarow akcionárom firmy Technospol Servis bez toho, aby druhú stranu upozornila. Spis s viac ako tristo stranami ale neskôr bez stopy zmizol. V súvislosti s tým teraz Dučák ml. i jeho otec Dučák st. čelí niekoľkým obvineniam.

Machinácie spojené s Dučákom okľukou vedú aj k Mariánovi Kočnerovi, ktorý je teraz vo väzbe. Keď sa redakcia portálu Pluska.sk chcela o vzťahoch medzi slovenským podnikateľmi dozvedieť viac, tak narazila. Orság aj Dučák totiž odmietli zmiznutie mercedesu aj vzájomné vzťahy komentovať.

Čo rieši kauza Technospol Servis?

Firma Technospol, ktorá predtým patrila Pavlovi Pávekovi, zaujala investigatívneho novinára Jána Kuciaka už v roku 2015. Vtedy malo dôjsť k vyššie spomínaným podvodom s majiteľmi akcií.

Bývalá Pávekova manželka mala kvôli sporu s vedením firmy, poťažmo so svojím vtedajším manželom, zmeniť údaje na akciách, menovať sa ich majoritným vlastníkom a následne ich všetky previesť na už Dučákovu firmu Aarow. Kuciak si to všimol a podozrieval Pávekovu a obaja – Dučáka St. i jeho syn – zo presunu takmer 20 miliónov eur (517 miliónov korún).

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼