
Voľakedy bolo maslo smotanovejšie, mlieko hustejšie a chlieb? Ten bol mäkší a vydržal dlhšie ako ten dnešný. Stretli ste sa už s týmto názorom alebo ho sami máte?
Bol naozaj chlieb za socializmu lepší, alebo ide skôr len o akýsi druh spomienkového optimizmu?
Dnes sa často počuje, že chuť chleba za doby socializmu bola lepšia. Pri výrobe chleba vtedy bývala používaná tradičná metóda kvasu, známa ako tretí stupeň, ktorá zaisťovala dostatočné zakyslenie cesty bez použitia pekárskeho droždia. Vďaka tomu mal chlieb skvelú chuť a vôňu, na ktorú radi spomínajú súčasní pamätníci.
Technológia výroby chleba sa určite za posledné polstoročie zmenila, ale či dnes jeme menej kvalitný chlieb ako sme jedli v 70-tych či v 80-tych rokoch minulého storočia?
Článok pokračuje na ďalšej strane.