Slovenskí pekári sa postavili proti hmyzu v pečive: Tieto prísady vo výrobkoch nečakajte!

Hmyz v pečive? Budeme jesť červy? Slovenské pekárne hovoria rozhodné nie!

Slovenskí pekári, cukrári a výrobcovia cestovín sa jednohlasne postavili proti pridávaniu hmyzích zložiek do svojich výrobkov.

Na valnom zhromaždení Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC), ktoré sa konalo na Donovaloch, prijali spoločné rozhodnutie, že nebudú meniť osvedčené receptúry a nebudú do pečiva ani iných produktov pridávať múčne červy alebo iné druhy hmyzu.

„Ak chce niekto jesť mleté červy, nech na pultoch siahne po výrobkoch zo západnej Európy, ktoré reťazce dovážajú vo veľkom. V tých slovenských takéto prísady určite nenájde. Na minulotýždňovom valnom zhromaždení sa členovia Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov jednomyselne zhodli, že nemienia overené receptúry dopĺňať o žiadne prášky z červov ani iného hmyzu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.