Obľúbené dobroty: Toto sme milovali pred 30 rokmi a stále sa to vyrába!

Horalky a Tatranky

Do vrecka každého správneho pioniera patrí Tatranka či Horalka, ktorá sa hodí ako ideálna desiata na prechádzku do lesa. Tento zvyk sa udržal až do dnes – na základke je to veľmi častá desia detí v škole, a to aj napriek tomu, že nová pamlsková vyhláška pred podobnými pochúťkami varuje so vztýčeným prstom.

Vegeta

Ako dieťa mal pravdepodobne každý obdobia, kedy neskutočne túžil po farebnom prášku, nasypať ho hojne do polievky, prípadne rovno na chleba. Čo na tom, že nás mamičky strašili, že nám to vypália chuťové bunky? Táto glutamátovej bomba sa k nám začala pôvodne dovážať z Jugošky a v našich kredencoch už zostala – hneď vedľa maggi a bujónovej kocky.

BONUS Granko

Kto nepozná Granko, asi pravdepodobne strávil uplynulé storočie na inej planéte. Sladké kakaové hrudky, ktoré sa v mlieku rozpustia a posielajú tak bublinky na domácom kakajíčku do večných lovísk, sa u nás začalo vyrábať po tom, čo slovenské gazdinky zatúžili po západných rozpustných nápojoch. A bola to skvelá voľba, pretože Granko milujeme dodnes.

Ak sa Vám článok páčil, zdieľajte ho so svojími priateľmi.

▼▼▼